Hírek

2011.10.26. 16:20

Amy Winehouse nem drogozott halála előtt

Amy Winehouse jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott július végén bekövetkezett halála előtt, de kábítószert nem találtak szervezetében.

mti

A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát testőre találta holtan július 23-án kora este az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán. A több hétig tartó toxikológiai vizsgálatok lezárultával a területileg illetékes londoni halottkémi hivatal szerdán közölte, hogy "tiltott szerek" - vagyis drogok - nyomát nem lelték az elhunyt szervezetében.
A végzés azonban Amy Winehouse súlyos fokú ittasságát állapította meg a halál bekövetkeztének pillanatában: a vizsgálati adatok szerint 416 milligramm alkoholszintet mértek 100 milliliter vérben, vagyis több mint az ötszörösét annak a 80 milligrammos felső tűréshatárnak, amelyet a brit törvények az autóvezetők esetében engedélyeznek. A vizsgálati jelentés szerint Amy Winehouse lakásában az énekesnő halála után három üres vodkásüveget találtak - két nagyot és egy kisebbet. A szerdai meghallgatáson - amelyen részt vettek a néhai énekesnő szülei is - ugyanakkor elhangzott, hogy Winehouse júliusban egészen halála napjáig nem fogyasztott alkoholt.

Az angol-walesi törvények "váratlan, illetve erőszakos halálesetek" körülményeinek felderítésére a rendőrségi nyomozás mellett minden esetben  bírósági eljárás formáját öltő, külön halottkémi vizsgálatot is előírnak. Ez ért véget a londoni halottkémi hivatal szerdai meghallgatásával és a halál okát rögzítő végzés kihirdetésével. Az ügyben eljáró bírósági halottkém "szerencsétlenségnek" minősítette Amy Winehouse halálát; ez a törvényi meghatározás a nem természetes, de nem is szándékosan előidézett, nem bűncselekmény okozta halálesetekre.
 
Amy Winehouse-ról köztudott volt igen súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége. Többször kórházi kezelésre szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszokkal, és legutóbb idén májusban töltött el rövid időt egy londoni rehabilitációs klinikán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva