Hírek

2011.10.30. 07:47

Bóvli lesz a magyar állampapír?

A friss előrejelzések alapján Magyarország a világ nyolcadik legkockázatosabb állama jelen pillanatban. Több elemzőház szerint könnyen előfordulhat, hogy Orbán Viktor kormányának az IMF-hez kell fordulnia segítségért.

hvg.hu/econline

A Moody’s és az S&P is a bóvli kategóriába sorolhatja át Magyarországot, figyelmeztetnek a Bloomberg elemzői, több elemzőház (Bank of America, Morgan Stanley, Unicredit) úgy véli, hogy hazánknak az IMF-hez kellene fordulnia finanszírozásért. A friss előrejelzés alapján Magyarország a világ nyolcadik legkockázatosabb állama jelen pillanatban.
A Bloomberg elemzői arra is felhívják a figyelmet, hogy a magyar adósságkockázati besorolás zuhant a legtöbbet a görög után - írj a Hvg.hu



Elképzelhető, hogy Orbán Viktornak mégis az IMF-hez kell fordulnia, feladva nem ortodox gazdaságpolitikáját, amely hozzájárult ahhoz, hogy a magyar adósságkockázati besorolás zuhant a legtöbbet a görög után az elmúlt három hónapban – olvasható az öszegzésben.

Ha nem tudjuk magunkat finanszírozni a piacról, akkor nem marad más hátra, az IMF-hez, vagy az EU-hoz kell fordulni segítségért – mondta a Bloombergnek Jaksity György, a Concorde Alapkezelő elnöke. Az IMF híján Magyarország kínai, orosz, norvég, szaúd-arábiai és kazahsztáni szuverén állami befektetési alapokat próbál hosszú távú befektetésre bírni.

Az adósságválságban szenvedő európai országok mellett csak Ukrajna előz meg bennünket, Horvátország pedig mögöttünk jár. A hírportál arról is megemlékezik, hogy az elmúlt három hónapban a forint volt a legrosszabbul teljesítő európai valuta, 12 százalékot gyengült a dollárral szemben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva