Hírek

2011.10.04. 18:33

Fejhullatás két nemzeti parkban

Felmentette Duska Józsefet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság éléről és Balogh Lászlót a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság éléről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden.

mti

A Vidékfejlesztési Minisztérium nem kívánta megindokolni a felmondást, mondván, nem közérdekű adatokról van szó, és azért sem, mert a kormánytisztviselők nem adtak felhatalmazást felmentésük indokainak nyilvánosságra hozatalához.
Az érintett intézmények munkája zavartalan és folyamatos, az új kinevezésekig a vezetői teendőket az eddigi igazgatóhelyettesek - a Bükki Nemzeti Parknál Dudás György, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknál Petróczi Imre - látják el megbízott igazgatóként.



A Bükki Nemzeti Parknál 18 éve dolgozó, 14 éve azt vezető Duska Józsefnek a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet földbérleti ügyei miatt kell távoznia, míg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot 8 éve vezető Balogh Lászlónak a fehérvízi természetkárosítást is felvető Hubertus-ügy miatt kell megválnia posztjától. Az érintetteket felmentették a munkavégzés alól, de további két hónapig állományban maradnak, ez alatt kell átadniuk utódjuknak a munkájukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva