Hírek

2011.10.12. 11:11

Ötszáz forintért raboltak ki egy 90 éves férfit

Végrehajtandó szabadságvesztés miatt országos elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 26 éves helyi fiatalember ellen, aki Csanádpalotán egy 90 éves férfit rabolt ki, és 500 forintot vitt el - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.

MTI

A gyanúsított a nyitott kapun ment be a házba, rátámadt a járókeretes férfira, és a pénzét követelte. Amikor az idős ember azt mondta, hogy nincs neki, többször megütötte, majd ismét felszólította, adja át értékeit. A férfi ekkor kivett a párnája alól 500 forintnyi aprópénzt, és odaadta a rablónak - ismertette az eset körülményeit Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
A helyszínre érkező rendőröknek gyorsan a látókörükbe került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 26 éves férfi, és azt is kiderítették, hogy egy helyi lakosnál bujkál - közölte a százados. 

A gyanúsított ellen három országos elfogatóparancs volt érvényben, többek között azért, mert korábban a bíróság egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte lopás miatt, de nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézménybe. A rendőrök a szállásadóját is előállították, mivel őt is körözték, ugyanis egy szabálysértési bírságot nem fizetett meg, ezért azt húsz nap elzárásra változtatták - tudatta a szóvivő.

A rabló részletes beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy korábban három csanádpalotai házba is betört.
   
A házkutatáskor egy éles lőszert is találtak a nyomozók, ezért rablás, lopás és lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A Szegedi Fegyház és Börtönbe szállították, és megkezdte jogerős szabadságvesztésének letöltését.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva