Hírek

2011.11.16. 14:20

A legfeketébbek: 142,5 milliárddal tartoznak a cégek

Az összesítés szerint 58 cégnek van egyenként 100 millió forintnál nagyobb adóhiánya, a feketelistás vállalkozások 142,5 milliárddal tartoznak.

mti

A feketelista.hu összesítése szerint 458 cégnek van egyenként 100 millió forintnál nagyobb adóhiánya, huszoneggyel kevesebbnek, mint egy évvel ezelőtt. Az adófizetési morál egy év alatt azonban mit sem változott, amit bizonyít, hogy e cégek együttes adóhiányának összege 142,5 milliárd forintra rúg, körülbelül ötmilliárddal több, mint egy évvel korábban volt.


Ez nem a nyilvántartott teljes adótartozás összege, mert az meghaladja a 2200 milliárd forintot, hanem azokat a be nem fizetett vagy be sem vallott adókat tartalmazza, amelyekre az ellenőrök vizsgálata derített fényt - hívja fel a figyelmet a portál közleményében.

A lista elképesztő adatokat tartalmaz, a cégek neve mellett horribilis adóhiányok szerepelnek. Az összesítés szerint tizenkilenc cég egyenkénti adóhiánya meghaladja az egymilliárd forintot is. Az élen szereplő miskolci DAM 2004 Kft. pedig 6,728 milliárdos hiányával – az 1998 óta vezetett adatbázisban – minden eddigit felülmúl.



Az adóhiányos cégekről készült legújabb összegzésben szereplő cégek túlnyomó többsége a kereskedelemben és a szolgáltatás területén működik, szinte valamennyi korlátolt felelősségű társaság formájában, mindössze 13 részvénytársaság és 17 betéti társaság szerepel a listán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva