Hírek

2011.11.29. 18:51

„Akkor tegyenek cigánykereket a gyerekekre”

Az Egri Városi Bíróságon megkezdődött a gyöngyöspatai iskola szegregációs pere. A roma gyerekek elkülönítéséről kérdeztük az utca emberét - romákat és nem romákat.

Live Info

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekekért Alapítvány egy hónapja fordult bírósághoz, mert véleményük szerint a gyöngyöspatai iskola és a fenntartó önkormányzat évek óta elkülönítve oktatja a roma és nem roma diákokat. Az ombudsmani vizsgálat szerint a földszinten csak roma, míg az emeleti tantermekben nem roma diákokat tanítanak. A vizsgálat szerint a roma diákok nem használhatják az iskola uszodáját, számukra nincs napközi és csak külön mehetnek ebédelni.

Az Egri Városi Bíróságon Dr. Román Tamás vezeti a tárgyalást. Az első tárgyalási napra néhány gyöngyöspatai roma csoportosan érkezett, hiszen régóta vártak erre a pillanatra, úgy érzik a bíróság végre igazságot szolgáltathat nekik. Mert véleményük szerint az elkülönített iskolában nem megfelelő színvonalon oktatják gyermekeiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva