Hírek

2011.11.22. 12:26

Az MSZP a szárnyai alá veszi a magyar zsidóságot

A Mazsihisz elnökével, Feldmájer Péterrel és a szervezet ügyvezető igazgatójával, Zoltai Gusztávval folytatott megbeszélést Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető és Steiner Pál országgyűlési képviselő - tájékoztatta az MTI-t kedden az MSZP.

MTI

A megbeszélésen résztvevők megállapodtak abban, hogy - figyelemmel kísérve a jelenlegi politikai és közéleti helyzetet - félévente rendszeres találkozót tartanak, amelyen konkrét intézkedési tervet dolgoznak ki az "egyre nyilvánvalóbbá váló, a magyar zsidóságot ért sérelmek és problémák kezelésére" - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy az MSZP ebben "felhasználja nemzetközi kapcsolatait is, és a maga eszközeivel mindent megtesz a világ közvéleményének korrekt tájékoztatása érdekében".   



A közlés szerint a magyarországi történéseket értékelve az MSZP vezetője elmondta, a párt minden körülmények között kíméletlenül és kérlelhetetlenül fellép az antiszemitizmus bárminemű megnyilvánulása ellen, küzd a rasszizmus és a kisebbségeket megbélyegző politika ellen, alapvetőnek tekinti kultúrájuk védelmét, hagyományaik megőrzését, a zsidó örökség gondozását.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva