Hírek

2011.11.21. 14:29

Fiatalít az MSZP-frakció

Négy új frakcióvezető-helyettest választott a szocialista képviselőcsoport hétfőn.

MTI

    A tisztújításon, amelyre a pártjában új szereposztást sürgető Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MSZP másfél héttel ezelőtti kongresszusán tett javaslatot, Tóbiás Józsefet a frakcióvezető általános helyettesévé választották, aki emellett a társadalompolitikai ügyekért felel majd. Józsa Istvánhoz a gazdaságpolitikai, Lukács Zoltánhoz az önkormányzati, Harangozó Tamáshoz a közjogi, a rendvédelmi és a külügyek tartoznak majd - tájékoztatott Mesterházy Attila hétfőn.

    A két korábbi frakcióvezető-helyettes, Puch László és Szabó Vilmos a múlt héten mondott le tisztségéről.

    Az MSZP-frakció arról is döntött hétfőn, hogy továbbra is Ujhelyi István maradjon a parlament szocialista alelnöke. Újraválasztották a szakpolitikai kabinetek vezetőit, így például Hiller Istvánt a humánpolitikai, Kiss Pétert a társadalompolitikai, Lamperth Mónikát a közjogi, Szekeres Imrét a gazdaságpolitikai kabinet élére.

    Varju Lászlót - aki Gyurcsány Ferenccel együtt kilépett a szocialista pártból - Nemény András váltotta a fejlesztési és innovációs kabinet élén, míg a frakcióvezető-helyettessé választott Józsa István helyett Kovács Tibor lesz a parlament gazdasági bizottságának alelnöke.

    Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy az MSZP névszerinti szavazást kér a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetéséről szóló kormányjavaslatról - erről várhatóan jövő héten dönt a Ház - és az új munka törvénykönyvéről.

    Az MSZP nem támogatja a kabinet plázastopra vonatkozó kezdeményezését, és azt sem, hogy a nyugdíjemelés módját megváltoztassák, kizárva, hogy - 3 százalék feletti gazdasági növekedés esetén - a nyugdíjak reálértéke emelkedjen - mondta a szocialista pártelnök. Minderről még hétfőn, a jövő évi költségvetést megalapozó törvények módosításakor dönthet a Ház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva