Hírek

2011.12.01. 14:02

110 éve nem volt ilyen száraz a november

Országos átlagban a novemberi csapadék mennyisége még az 1 mm-t sem érte el - utoljára a 1901-ben mértek ilyen keveset.

idokep.hu

Foglalkozhatunk mezőgazdasággal, legyünk közgazdászok vagy dolgozzunk tanítóként, egy dolog biztos feltűnt az elmúlt hónapban: csapadékkal - legyen szó esőről, hóról vagy havas esőről - bizony aligha találkozhattunk. 

A hetek óta tartó, ködös, párás időben a vastag rétegfelhőzetből ugyan néha szállingózott a hó, helyenként gyenge ónos szitálás is kialakult, de országos átlagban az elmúlt hónap csapadékmennyisége még az 1 mm-t sem érte el, mindössze csapadéknyomnyi mennyiség hullott hazánkra, ezzel pedig - az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint - az elmúlt 110 év legszárazabb novemberét tudhatjuk magunk mögött: utoljára a századfordulón, 1901-ben hullott ennyire kevés csapadék - írja az idokep.hu.

Érdekesség még, hogy novemberben átlagosan 10 napon szoktak csapadékot regisztrálni, míg idén több mint kétszer ennyi napon jegyeztek fel csapadékot - ám szinte kivétel  nélkül nyomnyi mennyiségben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva