Hírek

2011.12.12. 16:40

Alapítvány őrzi Faludy György emlékét

Bejegyezték a Faludy György Alapítványt, melynek elsődleges célja a 101 éve született és öt éve elhunyt költő életművének megőrzése és továbbvitele.

BAMA

Minderről a költőóriás özvegye, Faludy Fanny, a kuratórium tagja tájékoztatta lapunkat.

- Az alapítvány céljai közt szerepel Faludy György költő műveinek népszerűsítése, munkásságának és szellemiségének megőrzése és továbbvitele, életművén keresztül betekintés nyújtása a XX. századi és jelenkori magyar, valamint a kortárs nyugati irodalomba - nyilatkozta Faludy Fanny. Ezen túl fiatal tehetségek felkarolása és bemutatkozásuk elősegítése, tanulmányutak, előadások szervezése és egyéb eszközök felhasználása a magyar kultúra, ezen belül az irodalom ismertetésére, terjesztésére szerepel a céljaik közt.

- A világban eluralkodó pénz- és fogyasztásicikk-alapú szemlélet (és ennek minden hordaléka) lassan kiszorítja a klasszikus kultúrát. E mentalitás egyre nagyobb térnyerése miatt az alapítvány különösen nagy szükségét érzi a kultúra és a művészet támogatásának - tette hozzá az özvegy.

Az alapítvány első nagyszabású programját, az országos Faludy György szavalóversenyt 2012. március 30-án rendezik meg a tabi Rudnay Gyula Középiskola társrendezésében a helyi Zichy Mihály Művelődési Központban, ahol az előzetes tervek szerint a hazai szellemi élet több jeles személyisége lesz jelen, többek közt ez alkalomra érkezik haza Krencsey Marianne színművésznő, akivel az emigrációban Faludy szoros baráti kapcsolatokat ápolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva