Hírek

2011.12.14. 12:20

Az MSZP az étkezési utalványokról

Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány csökkenteni akarja a munkavállalóknak járó étkezési utalványok összegét és szűkítené azok felhasználási lehetőségét.

MTI

Pál Béla országgyűlési képviselő az MTI-nek szerdán küldött közleményében azt írta: bár januártól az állam veszi kézbe a dolgozóknak járó étkezési utalványok kibocsátását, az Erzsébet-utalvány felhasználásainak szabályait sem a munkáltatók, sem a munkavállalók, sem az elfogadóhelyek nem ismerik, csak az biztos, hogy csökken az étkezési utalványra szánt összeg és korlátozzák a felhasználási lehetőségeket is.

Az ellenzéki politikus jelezte: az MSZP egyet tud érteni azzal, hogy az utalványok kibocsátója az állam legyen, a nyereséget pedig gyermekétkeztetésre fordítsák. Ellenzik azonban, hogy a cafeteriapiac átalakítása után az eddigi 18 ezer forint helyett csak 5 ezer forintot használhassanak fel a munkavállalók élelmiszer-vásárlásra, 12.500 forintot pedig melegétkezésre, de az utóbbit kizárólag a munkáltató dolgozóit ellátó, a telephelyén működő üzemi étkezőhelyen.

Az MSZP-s képviselő szerint az áfa és az üzemanyagárak növekedésével egy időben, amikor az egykulcsos személyi jövedelemadó is elsősorban a kis- és közepes keresetű munkavállalókat sújtja, elfogadhatatlan az étkezési utalványok összegének csökkentése és a felhasználási lehetőségeinek szűkítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva