Hírek

2011.12.02. 22:35

Csak januárban tárgyalunk az IMF-fel

A Nemzetközi Valutaalappal a kapcsolatfelvételre még decemberben sor kerülhet, de a tényleges tárgyalások várhatóan januárban kezdődnek - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter pénteken Komáromban.

MTI

A miniszter az MTI kérdésére úgy fogalmazott: korábban is elmondtuk, hogy a nemzeti érdekek képviseletében olyan megállapodásra törekszünk a Nemzetközi Valutaalappal, amely a legnagyobb mértékben nyitva hagyja mozgásterünket a saját gazdaságpolitikánkban.
      
- Az ördög azonban a részletekben van. Amikor elindulnak a konkrét tárgyalások, akkor fogjuk látni, milyen elképzelése lesz a Valutaalapnak és az Európai Bizottságnak - fogalmazott Fellegi Tamás.
   
A miniszter Komáromban a település vezetőivel folytatott megbeszélést. Ezt követően sajtótájékoztatón szólt arról, hogy közlekedési projektfejlesztésre van szükség a térségben, ezzel Komárom eddig is erős logisztikai pozíciói tovább erősödhetnek. Ezt elsősorban az ipari park beruházásai indokolják, amely a környék legnagyobb foglalkoztatója.


     
Az Új Széchenyi Terv hét fő irányt határoz meg, ezek közül kettőben, a gyógyászat és a turizmus összekapcsolásában, a gyógyturizmusban Komárom közvetlenül is érdekelt - emlékeztetett Fellegi Tamás.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva