Hírek

2011.12.07. 16:20

Influenzaszezon: egyelőre lassan terjed a vírus

Influenzaszerű tünetekkel többen fordultak orvoshoz, de a vírus továbbra sem terjed rohamosan. Az idén 1,3 millió vakcina áll rendelkezésre térítésmentesen.

MTI

Egy hét alatt mintegy hét százalékkal nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, de az influenzavírust az idei szezonban még mindig csak egy ember szervezetében mutatták ki.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb jelentése szerint november 28. és december 4. között a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján nagyjából 7100-an keresték fel orvosukat influenzaszerű tünetek miatt. Az előző héthez képest az ország tíz közigazgatási területén emelkedett, hét területen csökkent, három területen nem változott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.


   
A legkevesebb influenzagyanús esetet Csongrád és Nógrád megyében, míg a legtöbbet Győr-Moson-Sopron, Pest megyében és Budapesten regisztrálták. A 48. héten az influenzavírust senki szervezetében nem azonosították, influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés - tették hozzá.
   
Az ÁNTSZ hangsúlyozta: az oltás országszerte megkezdődött; a védettség kialakulásához körülbelül két hétre van szükség, ezért érdemes az oltást mielőbb beadatni. Az idén is 1,3 millió vakcina áll térítésmentesen a veszélyeztetett korcsoportok, vagyis a krónikus betegek és a 65 éven felüliek rendelkezésére, az érintettek a háziorvosuknál kaphatják meg az oltást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva