Hírek

2011.12.02. 17:29

Januárban távozik az energiaügyi államtitkár

Bencsik János a napokban Lázár János közintézményeket védő javaslata miatt keveredett konfliktusba a Fidesz frakcióval. Az [origo]-nak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztályán azt mondták, hogy nem kommentálnak sajtóértesüléseket.

[origo]

A Gazdaság.hu több forrásból is megerősített értesülései szerint január 1-i hatállyal lemondott posztjáról Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klíma és Energiaügyi államtitkára. A lapnak tárca sajtóosztályán tagadták a hírt, az [origo]-nak viszont azt mondták, hogy nem kommentálnak sajtóértesüléseket.

Az államtitkár a napokban Lázár János közintézményeket védő javaslata miatt keveredett konfliktusba a Fidesz frakcióval, januárban pedig a zöldenergia átvételi ára miatt keveredtek összetűzésbe.

Bencsik János a napokban többször is konfliktusba keveredett a Fidesz frakcióvezetőjével. Lázár János hétfőn azt mondta, Bencsik nem a fogyasztók oldalán áll, mert nem támogatja azt a javaslatát, amely nehezítené azt, hogy egy energiaszolgáltató valahol kikapcsolja az áramot.

"Soha nem fogunk egyetérteni Bencsik János képviselőtársammal, én a fogyasztók oldalán maradok, ő meg a szolgáltatók érdekeit képviseli" - jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján. Bencsik János energiaügyi államtitkár a múlt héten a Facebookon kritizálta Lázár javaslatát, amely nehezítené azt, hogy egy energiaszolgáltató valahol kikapcsolja az áramot.

Az [origo] kormányzati körből származó információi szerint már hét elején felmerült Bencsik távozásának lehetősége, de nem volt eldöntött kérdés. Az információ forrása szerint a Bencsik által vitt kormányzati feladatok nehézségével magyarázta az államtitkár távozásának lehetőségét.

Bencsik János a Facebook oldalán délután azt írta, hogy elkészült a kiemelt közintézmények zavartalan energiaellátását biztosító törvényjavaslat, viszont az országygyűlés honlapján ez még nem látható. Az államtitkár a közösségi oldalon arról is beszámolt, hogy a hazai bányászati szakmai közösségen belül megtartották a bányászok védőszentjének, Szent Borbálának ünnepnapját.

[origo] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva