Hírek

2011.12.11. 14:52

Mesterházy: a fülkeforradalom lerombolta a demokráciát

Az MSZP pártelnök-frakcióvezetője szerint az elmúlt másfél év felelőtlen és arrogáns kormányzati döntéseinek következtében közvetlen veszélybe kerültek a rendszerváltozás óta közös munkával kiérlelt demokratikus vívmányok.

MTI

Mesterházy Attila az emberi jogokról szóló egyetemes nyilatkozat elfogadásának 63. évfordulója alkalmából kiadott közleményében úgy fogalmaz, hogy a "kíméletlen, ellentmondást nem tűrő, akarnok és önkorrekcióra képtelen fülkeforradalmi pártszövetség a teljes magyar társadalom ellen indított támadást".

Mesterházy úgy fogalmaz: az elmúlt két évtizedben kialakult demokrácia és piacgazdaság "szisztematikus lebontásával" a kormányzat mára az egész országot "zsákutcába vezette". Hozzáteszi, hogy egy szűk kedvezményezett réteg kivételével nincs olyan társadalmi csoport, melynek tagjait ne hagyták volna magukra, vagy ne "büntetnék" a döntéshozók.    

A szocialista pártelnök rámutatott, a demokrácia kizárólag közös értékekre épülhet: az ország függetlenségére, az egyének szabadságára, a jogok, az esélyek egyenlőségére és a társadalmi közösségvállalásra. Közös célnak nevezi, hogy a diszkrimináció, a rasszizmus és a kirekesztés ellenében a partnerség eszméje, a tolerancia, a befogadás és elfogadás váljon mindennapi gyakorlattá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva