Hírek

2012.01.23. 10:04

David Beckham maradt a futballgazdagok leggazdagabbika

Miközben a (foci)világ rendre két emberre szűkíti a választ arra a vissza-visszatérő kérdésre, hogy ki a földkerekség jelenlegi legértékesebb labdarúgója, hajlamos megfeledkezni a nevető harmadikról.

MTI

 Aki nem Lionel Messi, még csak nem is Cristiano Ronaldo - bár e kettőt tartják jó ideje az élduónak -, hanem David Beckham. Merthogy értékességben, értékállóságban, vagy ha jobban tetszik: a pénzben is kifejezhető rangsorban ő, az angolok nagy formátumú, bár futballtudásban kétségtelenül az említett kettőnél szerényebb érdemjegyet érdemlő játékosa az első.

Hiába vette meg 2009-ben minden idők legnagyobb summájáért - 93,6 millió euróért (mostani árfolyamon számítva körülbelül 30 milliárd forintért) - a Real Madrid a Manchester Unitedtől a portugál Ronaldót, hiába érdemelte ki sorozatban háromszor egymás után a világ legjobb labdarúgója címet az argentin Messi - legutóbb a január 9-i Aranylabda-díjkiosztón jelenve meg újfent győztesként a színpadon -, és hiába kapnak csúcsjátékoshoz mért csúcsgázsit mindketten, a legnagyobb vagyona, és még legutóbb is a legtöbb bevétele Beckhamnek volt.

Igen, a 36 esztendősen már karrierje finisében járó szigetországi kiválóság a Forbes amerikai gazdasági-pénzügyi magazin kimutatása szerint az utóbbi években megszokott módon változatlanul az első helyet foglalja el a futballgazdagok világranglistáján.
    
Beckham - a bugyellárisok-bankbetétek nagyságának eredményes kifürkészésében hosszú-hosszú ideje otthonos Forbes a közelmúltban hozzáférhetővé tett legfrissebb kimutatása szerint - pillanatnyilag 306 millió amerikai dolláros, 240-es átszámítással csaknem 73 és fél milliárd forintos vagyon felett rendelkezik, és toronymagasan vezet Ronaldo (160 millió dolláros vagyon) és Messi (110 millió) előtt. Hogy ez miként lehetséges?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva