Hírek

2012.01.30. 20:02

Keddtől várja a szabad élet a Viszkist

Szinte biztosra vehető, hogy Ambrus Attila a médiában folytatja, miután kijön a börtönből.

Nógrádi L. (Dunántúli Napló)

Kedden szabadul az előzetes hírek szerint Ambrus Attila, aki a Viszkis rabló néven lett afféle népi hős az 1993 és 1999 között elkövetett fegyveres bűncselekmények nyomán. Ambrus 29 bankból, postáról és utazási irodából összesen 196 millió forintot rabolt, ezért jogerősen 17 év fegyházbüntetésre ítélték. A büntetését jó magaviselete miatt csökkentették, így vált elérhetővé számára a korábbi szabadulás.

A rácsokon kívüli élet sem lesz azonban egyszerű a Viszkis számára: a férfi odabent dolgozott, de semmiképpen nem kereshetett annyit, hogy visszafizethesse a kárt, amit okozott. Egyes számítások szerint mintegy 200 milliót kell visszafizetnie, de akkor sem lesz könnyű dolga, ha a médiában épít karriert. Egy új törvény értelmében ugyanis nem kaphat pénzt a tévészereplésekért, de a sztoriért sem fizethet neki például egy könyv szerzője.

A Viszkis szabadulása máris megihlette a netművészeket: a sokéves bezártság után szabaduló egykori fegyenc nevében már mikroblog is indult, ahol „rácsodálkozik” olyan – mindenki más számára már megszokott – fejleményekre, mint a pártpolitika átrendeződése, a köztársasági elnök személye vagy a nyugdíjpénztári megtakarítások államosítása.  

Nógrádi L. (Dunántúli Napló) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva