Hírek

2012.01.17. 13:40

Két magyart nem találnak a Costa Concordiáról

Hétre emelkedett az olasz óceánjáró balestében elhunytak száma, egyik eltűnt magyar nem szerepelt az utaslistán.

MTI

Továbbra is két eltűnt magyart keresnek az olasz óceánjáró pénteki balesete után, egyikük azonban eredetileg nem szerepelt az utaslistán - mondta Tóth József külügyi szóvivő kedden. A magyar Külügyminisztérium vasárnapi információi szerint tizenkét magyar volt a Costa Concordián.

A toszkán parti őrség által korábban nyilvánosságra hozott listán egy magyar szerepelt az eltűntek között, Tóth József azonban azt mondta, a római nagykövetség konzulja ellátogatott Grosseto városába, ahol válságközpontot állítottak fel az olasz hatóságok a baleset után, és itt a listák átnézésekor derült ki, hogy egy magyar nő nem szerepel az eltűntek között, holott utasként utazott a hajón. Felvették az eltűntek listájára, így őt is keresik az azóta is folyó kutatásban. A szóvivő azt is megjegyezte, hogy a baleset miatt már korábban hazatért magyarok közül ketten szintén nem szerepeltek az utaslistán.


   
A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajó a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigetnél péntek este tíz óra körül beleütközött egy a tengerfenékből kiálló sziklába, és léket kapott, majd az oldalára dőlt.
  
Keddre virradóra egy újabb holttestet találtak az óceánjáróban, ezzel hétre emelkedett a pénteki tragédia halálos áldozatainak száma, de 29 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva