Hírek

2012.01.20. 22:04

Legyűrték a világ legjobbjait a magyarok Újvidéken

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia csapatot verte meg három góllal a magyar férfi kézilabda válogatott a szerbiai Eb-n.

A „halálcsoportra” is keresztelt kvartett utolsó mérkőzésén Mocsai Lajos válogatottja minden nemzetközi kiírás első helyezettjét, a francia válogatottat győzte le fantasztikus, erőtől duzzadó játékot mutatva. A magyar válogatott ezzel a győzelemmel három pontot visz a második helyen tovább csoportjából a középdöntőkbe a spanyolok után. Oroszország kiesett az Európa-bajnokság küzdelmeiből.

A mérkőzést a franciák kezdték jobban, de a magyarok Fazekas Nándor védéseinek köszönhetően sikeresen fordítani is tudtak a nem kevés macedón bírói segédletet élvező franciákkal szemben. A félidőt mégis a címvédő zárta kétgólos előnnyel. A második félidőben védekezésünk szinte áthatolhatatlanná keményedet, Fazekas gyakorlatilag lehúzta a rolót a világ legjobbjai előtt, a meccs végére 48 százalékos (!) hatékonysággal hárította a lövéseket.
A csapat régen nem látott egységet mutatva kerekedett felül és abszolút megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Franciaország - Magyarország  23–26  (14-12)  
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva