Hírek

2012.01.17. 08:29

Március 15: kezdődik a tülekedés a Szabad sajtó útjáért

Az Egymillióan a sajtószabadságért szervezőinek a főpolgármesteri hivatallal és négy magánszeméllyel is egyeztetnie kell, ha ismét a Szabad sajtó úton akarnak gyűlést tartani.

Március 15-én délután ismét a fővárosi Szabad sajtó úton tartana gyűlést az Egymillióan a sajtószabadságért (EMS) civil szerveződés, de kiderült, hogy korábban a Főpolgármesteri Hivatal a szomszédos Erzsébet híd egészére közterület-használati megállapodást kötött Budapest Főváros Önkormányzatával – számolt be az Index.hu.

Az "1948-as forradalom emlékére rendezett nemzeti ünnep rendezvényeinek lebonyolítása" ugyanakkor a rendőrségi jegyzőkönyv szerint nem érinti a (híd pesti hídfőjénél lévő) Szabad sajtó utat. Mivel az EMS szervezői az emelvényt a korábbi demonstrációik helyén, a hídfőnél lévő Plébániatemplomtól az Astoriáig tartanák, kénytelenek lesznek egyezkedni a főváros vezetésével.

Ugyanaznap a környékre magánszemélyek korábban négy kisebb rendezvényt is bejelentettek, az Egymillióan a sajtószabadságért szervezőinek valószínűleg velük is meg kell egyezniük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva