Hírek

2012.01.17. 18:10

Megviszgálják, hogyan született Schmitt Pál disszertációja

A Semmelweis Egyetem rektora tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezte Schmitt Pál köztársasági elnök disszertációja miatt.

MTI

A Semmelweis Egyetem rektora tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezte a sporttudományi kar dékánjánál, kérve, hogy a testület tanulmányozza Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit - közölte az intézmény.
A közlemény szerint a Semmelweis Egyetem a Testnevelési Egyetemen 1992-ben történtekkel kapcsolatban, mint jogutód folyamatosan tájékozódik.
   
Tulassay Tivadar, az egyetem rektora ennek kapcsán "hétfőn felkérte a Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánját, hogy hozzon létre tényfeltáró vizsgáló bizottságot, mely tanulmányozza Schmitt Pál kisdoktori disszertációja létrejöttének körülményeit".

Múlt pénteken Tóth Miklós, a Testnevelési és Sporttudományi Kar dékánja azt közölte: nincs ok azt feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott az a bizottság, amely húsz évvel ezelőtt elbírálta Schmitt Pál doktori disszertációját.

A dékán közleménye szerint a doktori értekezés megítélése, a kisdoktori cím kiadása Schmitt Pál esetében is az általános eljárásrendnek megfelelően, szabályszerűen történt, a szakértők szerint az értekezés tartalma megfelelt az akkori követelményeknek. "Nincs okunk feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott az a bizottság, amely 1992-ben elbírálta a Schmitt Pál által benyújtott Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése című értekezést".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva