Hírek

2012.01.19. 20:37

Tank is vehető a magyar MIG 29-esek mellé

A 24 darab MIG 29-es mellett tankokat, helikoptereket és kiképző repülőgépeket is eladna a HM és fejlesztésre költené a bevételt

MTI

A MIG-29-es vadászgépek mellett Mi típusú helikoptereket, T-72-es harckocsikat, valamint L39-es repülőgépeket is értékesítene a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A MIG-ek esetében a minisztérium azt javasolta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek - amely értékesíti azokat -, hogy nyilvános pályázaton, minimálár kikötése nélkül próbálják eladni a gépeket. Összesen egyébként 24 vadászgépen szeretne túladni a tárca.



A minimálár kikötésétől való eltekintés nem jelenti azt, hogy az állam vagy a HM mindenáron szeretne megszabadulni a repülőgépektől, ez a lehetőség ugyanakkor nagyobb mozgásteret biztosít a gépek értékesítésekor. A minisztérium javasolta azt is, hogy egyenként is lehessen licitálni a gépekre. Az MNV Zrt. január végén dönt a javaslatok elfogadásáról.
   
Az eladásra szánt vadászrepülőgépek nagyjavításra szorulnak, jelenleg tehát nem működőképesek, a honvédség ki is vonta azokat a hadrendből, ugyanakkor - nagyjavítás után - több ezer órát lehet még azokkal repülni A HM a gépek eladásából befolyt összeget a Magyar Honvédség technikai modernizációjára használná fel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva