Hírek

2012.01.12. 12:41

Wroclaw rendezheti a 2017-es Világjátékokat

A lengyel pályázat győzött a magyarral szemben: a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) döntése alapján Wroclaw lesz a házigazdája a 2017-es Világjátékoknak.

Forrás: Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat

A nem olimpiai sportágak közös versenyének Budapest és Gödöllő is otthont adott volna, de a döntéshozók a lengyel város mellett tették le voksukat.

A kandidálók szerdai prezentációi után csütörtökön délben a Lausanne-i Olimpiai Múzeumban Ron Froehlich, az IWGA elnöke jelentette be Wroclaw sikerét, mely így Budapest és Gödöllő közös pályázata mellett a dél-afrikai Fokvárost is megelőzte. Lengyelország első alkalommal adhat otthont a Világjátékoknak.

A magyar pályázók képviseletében Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök, dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben Gödöllő polgármestere, és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára volt jelen az eseményen.

A Világjátékok helyszínei

1981 – Santa Clara (USA)
1985 – London (Nagy-Britannia)
1989 – Karlsruhe (Németország)
1993 – Hága (Hollandia)
1997 – Lahti (Finnország)
2001 – Akita (Japán)
2005 – Duisburg (Németország)
2009 – Kaohsiung (Tajvan)
2013 – Cali (Kolumbia)
2017 – Wroclaw (Lengyelország)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva