Hírek

2012.02.16. 16:22

A Szolidaritással tárgyalt az LMP

A jövőbeni együttműködési lehetőségekről tárgyalt a Magyar Szolidaritás Mozgalom és az LMP delegációja csütörtökön a mozgalom fővárosi központjában - mondta el a megbeszéléseket követő sajtótájékoztatón Kónya Péter, a szervezet egyik társelnöke és Jávor Benedek, a párt frakcióvezetője. Mindketten hangsúlyozták, hogy konkrétumokban egyelőre nem állapodtak meg.

MTI

Jávor Benedek úgy fogalmazott, hogy a megbeszélés elsősorban a jövőbeni együttműködés lehetséges kereteiről szólt, megpróbálták közösen értékelni az ellenzék előtt álló feladatokat és a parlament tavaszi ülésszakának várható eseményeit.

Elmondta, hogy szóba került a márciusi demonstrációk kérdése és az LMP népszavazási kezdeményezése is. Hozzátette, a megbeszéléseket továbbra is folytatni akarják, mert az első találkozón a bizalom megerősítésére helyezték a hangsúlyt.

Kitért arra is, hogy habár beszéltek a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztalról is, de az LMP január végi kongresszusának állásfoglalása szerint a párt ennek munkájában nem vesz részt.

Kónya Péter közölte, a megbeszélésen egyértelműsítették, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom célja a kormány leváltása, aminek érdekében bármely, maga elé hasonló célokat kitűző demokratikus ellenzéki erővel készek együttműködni.

A társelnök fontosnak nevezte a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal munkájának elindítását. Hangsúlyozta, hogy ennek első fázisa - amire valószínűleg még idén sor kerülhet - a civil szervezetek együttműködésének megteremtése és a szakértői munka elindítása, amelynek eredményeként egy alternatív programot akarnak kidolgozni.

Elmondta azt is, hogy a tavaszi parlamenti munka kapcsán. szükségesnek tartják az együttműködést, ahogy az LMP népszavazási kezdeményezéseiről is megkérdezik saját tagságukat.

A megbeszélésen a Magyar Szolidaritás Mozgalom részéről Kónya Péter, Székely Tamás és Székely János társelnökök vettek részt, az LMP-t pedig Jávor Benedek frakcióvezető mellett, Dorosz Dávid, Szabó Tímea és Vágó Gábor képviselték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva