Hírek

2012.02.24. 16:36

Afgán tüntetők megtámadták a magyar tábort - egy tüntető meghalt

Az amerikai Korán-égetők elleni tüntetők pénteken megtámadták a magyar parancsnokság alatt álló tábort Baglán tartományban.

MTI

Egy afgán életét vesztette, amikor a tüntetők behatoltak a tábor szögesdróttal körülvett területére - közölte Baglán tartomány rendőrfőnök-helyettese.   

"Több mint ezer ember tüntet a magyar támaszpont előtt" - mondta Szamanudin Huszaini rendőrfőnök-helyettes. A tartomány biztonságáért a német kontingens felel, a magyar táborban albán, horvát és montenegrói katonák is állomásoznak.
   
A tüntetőknek sikerült a szögesdrótakadály mögé kerülniük. Az afgán rendőrség levegőbe leadott lövésekkel igyekezett szétoszlatni a tömeget - jelentette a dpa hírügynökség.
   

Az MTI kérdésére a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya annyit erősített meg, hogy a magyar civil-katonai tartományi újjáépítési csoport (PRT) tábora előtt tüntetés volt, amely véget ért. A szaktárca tájékoztatása szerint a tüntetést az afgán hatóságok oszlatták fel, a magyar katonáknak nem kellett közbeavatkozniuk, a sérültek is afgán állampolgárok.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva