Hírek

2012.02.29. 16:09

Bokros Lajos doktoriját is megkérdőjelezték

Plágiumgyanúsnak tarja Bokros Lajos doktoriját a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség ifjúsági tagozata, a JESZ a Corvinus Egyetemhez fordult.

Index

Az Index információi szerint a JESZ arra kéri a Corvinus Egyetem vezetését, hogy Schmitt Pál doktorijának vizsgálatához hasonló eljárást indítson Bokros Lajos doktorijával kapcsolatban. A szervezet a külügyminisztériumot is felkéri, hogy a Panamai Állami Egyetemtől hivatalos formában kérjen igazolást arról, volt-e Bokros Lajos nevű hallgatójuk.

A JESZ szerint Bokros Lajos a Magyar Demokrata Fórum tagjait a 2010-es választások előtt, képviselőjelöltté válásának idején arról tájékoztatta, hogy doktorija megírása előtt egy évig a Panamai Állami Egyetemre járt, ahonnan ösztöndíjat is kapott. Ezt a lehetőséget saját elmondása szerint úgy nyerte el a közgazdász, hogy félév alatt megtanult spanyolul felsőfokon. Bokros ezt követően egy évig járt a Panamai Állami Egyetemre, majd megírta „A közép-amerikai iparosítás és integráció, a közép-amerikai közös piac fejlődéséről” című doktoriját. A JESZ közleményes szerint a dolgozathoz Bokros Lajosnak 35-40 olyan művet kellett elolvasnia, kijegyzetelnie, megértenie, amelyet a legmagasabb színvonalú szaknyelven írtak egyetlen év alatt.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség szerint az is kérdéses, hogy Bokros járt-e egyáltalán a Panamai Állami Egyetemre, mert egy 1995-ös dokumentum szerint nem volt Bokros Lajos nevű hallgatójuk. Az Index azt írja, hogy 17 éve Kéri Edit beperelte Bokrost annak gyanújával, hogy félrevezette a parlamentet, de a per elhalt. A panamai diploma ügye akkoriban az országgyűlésben is előkerült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva