Hírek

2012.03.03. 08:23

Házkutatást tartottak a lemondott államfőnél

A hannoveri ügyészség nyomozói házkutatást tartottak Christian Wulff lemondott német államfő otthonában.

mti

A hatóság a Wulff-házaspárral egyetértésben, előre egyeztetett időpontban hajtották végre a házkutatást pénteken. A volt államfő ellen korrupció gyanúja miatt indult eljárás, amelynek első lépéseként az ügyészség a törvényhozásnál indítványozta mentelmi joga felfüggesztését. Wulff a kérelem benyújtását követően, február 17-én mondott le.

A nyomozók pénteken késő este távoztak az Alsó-Szászország tartománybeli Großburgwedelben fekvő családi házból, egyebek mellett merevlemezeket és számítógépeket vittek magukkal. Az intézkedést eredetileg csütörtökre tervezték, de a volt államfő otthonának környékén nyüzsgő újságírók miatt elhalasztották.

Wulff együttműködött az ügyészség munkatársaival, házkutatási parancs kiadására nem volt szükség - közölte a nyomozóhatóság szóvivője. A volt államfő ügyvédje azt emelte ki, hogy Wulff az eljárás minél gyorsabb lezárása érdekében maga ajánlotta fel az ügyészségnek, hogy nyomozati cselekményeket hajtsanak végre az ingatlanban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva