Hírek

2012.03.28. 11:04

Megmentették az elgázolt terhes nő babáját

Személygépkocsi gázolt halálra egy fiatal terhes nőt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gacsályban szerdán; a gyermekét a mentőknek sikerült újraéleszteni, a megmentett babát a nyíregyházi kórházban ápolják - közölte a gyógyintézet sajtóreferense az MTI-vel.

MTI

Vitkai Éva, a kórházat működtető Egészségügyi Holding (EH) Zrt. kommunikációs munkatársa elmondta: az elhunyt édesanya méhéből császármetszéssel kiemelt 38 hetes baba állapotát az újraélesztést végző mentőknek sikerült stabilizálni, s lélegeztetve előbb a mátészalkai, majd speciálisan felszerelt, újszülötteket ellátó mentőautóval végül a nyíregyházi kórház gyermekosztályára szállították. Az újszülött kislányt a kórház intenzív terápiás részlegén ápolják, az orvosok mindent megtesznek életben tartásáért - emelte ki.

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a 29 éves nőt az autó eddig még nem tisztázott körülmények között ütötte el a Gacsály belterületén. A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett gyalogoshoz mentőhelikopter érkezett a baleset helyszínére, de nem tudták megmenteni az életét, meghalt.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezete igazgató-főorvosának közlése szerint a terhességének kilencedik hónapjában lévő nő éppen orvosi vizsgálatra ment volna, amikor az autó elütötte. A helyszínre riasztott mentők életjeleket már nem találtak nála, a babát viszont kiemelték a méhéből, újraélesztették és ellátásra mentőhelikopterrel először a mátészalkai kórházba vitték, s onnan került át a nyíregyházi gyógyintézet gyermekosztályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva