Hírek

2012.03.28. 17:02

Schmitt-ügy: egyetemisták foglalták el a rektori hivatalt

A Hallgatói Hálózat aktivistái elfoglalták a Semmelweis Egyetem rektori hivatalát és ülősztrájkba kezdtek.

BAMA

A HVG Online tudósítása szerint a hallgatók Tulassay Tivadar rektorból próbálnak ígéretet kicsikarni arra, hogy az egyetem megindítja a köztársasági elnök doktorijának visszavonását célzó eljárást." A tüntetők elhagyták az épületet, csütörtökön délután 5-kor Tulassay Tivadar rektorral egyeztetnek.

A Hallgatói Hálózat huszonöt aktivistája elfoglalta szerdán délután 15 órakor a Semmelweis Egyetem rektori hivatalát - tudtuk meg a jelenlévők egyikétől. A hallgatók azért kezdtek ülősztrájkba, mert felháborodással fogadták, hogy az egyetem nem mer lépni az immár hivatalosan is plagizáló Schmitt Pál doktori disszertációjának visszavonásáról.

Az aktivisták úgy döntöttek, szóbeli ígéretet kérnek a rektortól arról, hogy a csütörtöki egyeztetés sajtónyilvános lesz. "Ha csütörtökön elismeri, hogy a doktori cím visszavonásáról a szenátus dönthet, akkor azt követeljük majd, hogy másnapra hívja össze a szenátust" - mondta az Eduline-nak a Hallgatói Hálózat egyik tagja. Az egyeztetés holnap délután 5-kor lesz, a tüntetők délután elhagyták az épületet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva