Hírek

2012.03.01. 13:07

Zsugorodik a Fidesz-tábor, hízik a Jobbik

A magyar választópolgárok 38 százaléka nem támogat egyetlen pártot sem, a Medián felmérése szerint a Jobbik megelőzte az MSZP-t a biztos szavazóknál.

MTI

A Medián legutóbbi felmérése szerint az utóbbi néhány hétben a Fidesz és az MSZP szavazóbázisa kismértékben zsugorodott, a Jobbiké és az LMP-é viszont erősödött. Ezzel a Jobbik támogatottsága a szocialistákét is meghaladja. Az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 25 százalék, a Jobbiké 14, az MSZP-é 13, az LMP-é 6 százalék – számolt be az adatokról az Index.hu.

A lakossági közhangulat valamelyest romlott: jelenleg négyből három ember érzi úgy, hogy az országban rossz irányba mennek a dolgok, ráadásul ezt még a Fidesz szavazói közül is minden harmadik így gondolja.
A váltásra jogosultak 43 százaléka gondolja biztosnak, hogy elmenne szavazni. Közülük 18 százalék nem tud választani a pártok közül. A lakosság 38 százaléka nem támogat jelenleg egyetlen pártot sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva