Hírek

2012.04.22. 12:40

A presszós szólt a rendőröknek, hogy lelőtt két embert

Két halottja van a vasárnapi győri lövöldözésnek. A vendéglátóhely tulajdonosa maga értesítette a rendőrséget, hogy lelőtt két embert.

MTI / MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kocsis Tünde elmondta, hogy egy presszó tulajdonosa engedéllyel tartott sörétes puskájával lőtt meg két, vele vitatkozó embert, a sérültek életét a mentők egy órás helyszíni küzdelemmel sem tudták megmenteni.

A szóvivő közlése szerint régebb óta haragos viszonyban volt a Bercsényi-ligeti vendéglátóhely 30 év körüli tulajdonosa és vele egykorú két áldozata. Utóbbiak egy társasággal szombat este a vendéglátóhelyen szórakoztak. Az éjszakába nyúló mulatozás végén, hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány, hangoskodó tagját.

A két későbbi áldozat emiatt délelőtt 11 óra tájban visszament "felelősségre vonni" a presszóst, aki vita után az utcán adott le rájuk egy-egy lövést – tette hozzá a szóvivő.

A győri vendéglátóhely tulajdonosa maga értesítette a rendőrséget arról, hogy lelőtt két embert. Kocsis Tünde hozzátette, a férfi – aki nem tanúsított ellenállást, amikor a helyszínről előállították - a 112-es segélyhívón tett bejelentést.

A tulajdonos önvédelemre hivatkozott rendőrségi kihallgatása során - közölte újságíróknak nyilatkozva a megyei főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde egyelőre nem adott választ azokra a kérdésekre, hogy a presszóst érték-e sérülések, illetve volt-e fegyver a két későbbi áldozatnál.

Közlése szerint a ravaszt kétszer meghúzó, időközben őrizetbe vett férfi ellen több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva