Hírek

2012.04.25. 22:23

Tárki: Megtört a Jobbik erősödése

Továbbra is jelentős előnnyel vezetnek a többi parlamenti erő előtt a kormányzó pártok, derült ki a Tárki áprilisi felméréséből.

origo.hu

Az eredmények azt mutatják, hogy a pártok támogatottsága alapvetően megegyezik az év eleji állapottal, a Jobbik népszerűsége azonban az elmúlt bő félévben kis lépésekben csökkenni látszik - olvasható az origo.hu.

"Az ezer fő megkérdezésén alapuló kutatásnál áprilisban nagyon hasonló eredményeket találunk, mint amilyeneket az év elején figyelhettünk meg" - értékelte áprilisi felmérését a Tárki. A közvélemény-kutatás szerint az elmúlt hónapokban némi ingadozás mellett a FIDESZ-KDNP és az MSZP szinten maradt, a Jobbik támogatottsága viszont átmeneti növekedés után az elmúlt évi szintre csökkent. A kis pártok támogatottsága ugyanakkor enyhén nőtt.

A FIDESZ-KDNP támogatottsága a teljes népességen belül áprilisban 21 százalék, a szocialista párté pedig 13. A pártszimpátia tekintetében bizonytalanok vagy titkolózók aránya lényegében változatlan: 45 százalék. A pártválasztók körében a FIDESZ-KDNP támogatottsága 39, az MSZP-é 25 százalék.

A Jobbik a teljes népességen belül kilenc, a pártválasztók körében pedig 16 százalékon áll, míg az LMP esetében ezek az arányok öt, illetve tíz százalékot tesznek ki. A Tárki szerint áprilisban a Demokratikus Koalícióra a teljes népesség három, a pártválasztók hat százaléka voksolna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva