Hírek

2012.05.09. 12:35

A korábbi műszaki vizsga nem jár idővesztéssel

Július 1-től, aki a műszaki érvényesség lejárta előtt legfeljebb 30 nappal viszi a kocsiját újabb műszaki vizsgára, annak nem a vizsga napjától, hanem az eredeti lejárattól számít az újabb alkalmassági periódus - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

A közúti járművek műszaki vizsgáztatásáról szóló, 1990-ben hozott rendelet módosításának másik új szabálya szerint nem számít átalakításnak a részecske szűrő - katalizátor - utólagos beépítése, ha az eszköznek van alkalmazási engedélye a közlekedési hatóságtól. Külföldi beépítésnél a gyártó, és a szakműhely igazolása szükséges.

A műszaki vizsgán rögzíteni kell a kilométeróra állását is, de ez nem vonatkozik a versenyautókra.

A közúti járművek forgalomba helyezéséről szóló - szintén 1990-ben született - rendelet módosítása pedig megengedi azt, hogy legfeljebb egy évre a versenyjármű is kaphasson forgalmi engedélyt. A versenyautóban lehet bukócső, legfeljebb 3 ülőhely alakítható ki benne, és kötelező az üléseken a legalább 4 pontos biztonsági öv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva