Hírek

2012.05.23. 17:43

Debreceni úszó Eb: Cseh arany, Kis ezüst, Gyurta bronz

Cseh László aranyérmet nyert 200 m vegyesen, Kis Gergő ezüst-, Gyurta Gergely pedig bronzérmes lett 1500 méter gyorson a debreceni úszó Európa-bajnokságon.

MTI

Cseh Laci nem kapta el túl jól a rajtot, ennek ellenére a pillangó után már elsőként fordult, ám a hátúszást követően a brit James Goddard vette át a vezetést. Mellen ugyanakkor Cseh ismét az élre állt, gyorson pedig magabiztosan növelte előnyét, ezzel sorozatban negyedik Eb-elsőségét könyvelte el ezen a távon. A szám másik magyarja, Verrasztó Dávid hatodik lett

A másik két érmet Kis Gergő és Gyurta gergely szerezte 1500 méter gyorsúszásban. A táv egyharmadánál Kis - aki 400 m gyorson is második volt még hétfőn, s ezzel a magyar csapat első debreceni érmét szerezte - a második helyen fordult Paltrinieri mögött. Utóbbinak 1000 méter után már több mint négy másodperc volt az előnye, a hajrában pedig kiderült, hogy nem fárad, így végül magabiztosan nyert.



Gyurta inkább az órával volt nagy versenyben, ugyanis a harmadik hely mellett a 15:11.83 perces olimpiai A-szintért is küzdött, és ez 15:04.38-as idejével össze is jött neki.


 .


   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva