Hírek

2012.05.22. 17:50

Júniustól megkezdjuk a tárgyalásokat

A jegybanktörvény ügyében még fennálló nyitott kérdések ellenére a jövő hónapban várhatóan megkezdődnek a hivatalos tárgyalások a Magyarországnak összeállítandó új IMF/EU-csomagról – közölték kedden londoni piaci elemzők.

MTI

A JP Morgan bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzőstábja a múlt héten tett tájékozódó látogatást Budapesten, ahol találkozott magas rangú kormánytisztviselőkkel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel, valamint helyi befektetési alapkezelőkkel és magánszektorbeli közgazdászokkal.

Az elemzők közölték értékelésükben, hogy "úgy tűnik", hogy az IMF és az EU is enyhített a Magyarországgal szemben támasztott feltételekkel kapcsolatos hozzáállásán, elsősorban az európai kockázati környezet romlása és a költségvetést feszesebbre húzó legutóbbi magyar kormányzati intézkedések nyomán.
   
Mindezek alapján a JP Morgan londoni elemzői azzal számolnak, hogy a hivatalos IMF/EU-tárgyalások júniusban megkezdődhetnek. A ház reálisnak nevezte, hogy szeptember-októberre elérhető az egyezség a finanszírozási csomagról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva