Hírek

2012.05.06. 20:16

Leváltották Sarkozyt a franciák

A Harris közvélemény-kutató intézet becslése szerint a szavazatok 53,3 százalékával Francois Hollande szocialista jelölt nyerte meg a francia elnökválasztás második fordulóját.

MTI

A konzervatív Nicolas Sarkozy jelenlegi államfőre a választóknak a 46,7 százaléka szavazott - közölte vasárnap Roland Cayrol, a Harris elemzője az RTBF belga közszolgálati televízió választási műsorában. "Teljesen biztos, hogy Francois Hollande Franciaország új köztársasági elnöke" - tette hozzá a politológus.

Az AFP hírügynökség is közzétette négy nagy közvélemény-kutató intézet becsléseit. A CSA, a TNS Sofres és az Ipsos szerint az ellenzéki jelölt 52 százalékkal győzött a 48 százalékot szerző Nicolas Sarkozyval szemben. A Harris eredményei 52,7 és 53,3 százalék közötti támogatottságot jeleznek Hollande-nak. 

A belga csatorna értesülése szerint a köztársasági őrezred egyik egysége már elindult az ország középső részén található Tulle-be, ahol Hollande tartózkodik jelenleg. Ez szintén arra utal, hogy a szocialista jelölt nyerte meg az elnökválasztást, s mostantól az államfőnek járó biztosítás illeti meg. Kampánystábja szerint Hollande este 8 órakor Tulle főterén beszédet mond, s rögtön utána Párizsba indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva