Hírek

2012.05.16. 14:32

Varga: Ősz elején lehet IMF-megállapodás

A Népszabadság szerint Varga Mihály a tárgyalások után pénzügyminiszter vagy MNB-elnök is lehet.

origo.hu

A Miniszterelnökséget irányító államtitkár, aki júniustól az IMF-fel és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter lesz, azt mondta: érdekeltek vagyunk abban, hogy a megállapodást a lehető legrövidebb időn belül megkössük. A Népszabadság úgy tudja, hogy Varga Mihály a tárgyalások után pénzügyminiszter vagy akár jegybankelnök is lehet.

A Miniszterelnökséget irányító államtitkár a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjúban megerősítette, hogy a kormány mintegy 15 milliárd euró összegű, hároméves elővigyázatossági megállapodást szeretne kötni.

"Érdekeltek vagyunk abban, hogy a megállapodást a lehető legrövidebb időn belül megkössük, de erre reálisan kora ősz folyamán lehet számítani" - fogalmazott a lapnak Varga, aki június 1-jétől az IMF-fel és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter lesz.

Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi költségvetési intézkedésekkel biztosítható az idei és a jövő évre vállalt hiánycél, ami egyben azt is jelenti, hogy a Magyarország ellen 2004 óta tartó túlzottdeficit-eljárás megszűnik.

origo.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva