Hírek

2012.05.24. 09:21

Visszatáncolt az MTVA: ingyen lesz a meccs a sör mellé

Az előzetes tervekkel szemben mégsem kell fizetni a vendéglátóhelyeknek azért, hogy a vendégek tévéken, kivetítőkön nézhessék a labdarúgó Eb-ről és az olimpiáról szóló közvetítéseket.

Index

Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója közleményében úgy fogalmaz, hogy "figyelemmel a közszolgálatiság elveire, a magyar sportszerető közönség és a hazai idegenforgalom érdekeire, eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat" - számolt be az Index.

A labdarúgó-Eb és az olimpia nyilvános kivetítésének jogát Magyarországon kizárólagosan az MTVA birtokolja. Az MTVA honlapjára korábban felkerült közlemény szerint az olimpia és a futball Európa-bajnokság meccseiért együtt százezer forintot kértek volna a szórakozóhelyektől, míg egy sportpubnak akár 750 ezer forintjába is kerülhetett volna a sportesemények sugárzása a szórakozóhelyen elhelyezett tévékészülékeken. A szabadtéri vetítésekért akár 950 ezer forintot is kérhetne a közszolgálati tévé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva