Hírek

2012.06.26. 11:39

7 méterről a mélybe, 85 km/h sebességgel - sziklaugrás a bátrak sportja

A világ legjobb sziklaugrói a gravitációval szemben, pörgések és szaltók 27 méteren keresztül a levegőben, aztán három másodperc múlva csobbanás a vízbe 85km/h-s sebességgel.

Live Info

A kolumbiai Orlando Duque nyert a 2012-es Red Bull Cliff Diving Világbajnoki Versenysorozat első állomásán. A kihagyás után ezen a versenyen visszatérő kolumbiai pedig pontosan ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: a dobogó legfelső fokán, miután megszerezte a győztesnek járó trófeát. A 27 méter magasságból induló félelmetes, fej-fej mellett folyó küzdelemben a világbajnoki versenysorozat címvédő bajnoka lett a szerencsés vesztes, az utolsó műugró, aki a Korzika szigetén rendezett szombat esti szezonnyitó versenyen bejutott a döntőbe. A csónakokból több mint 1200 ember lehetett szemtanúja, ahogy az amerikai Steven LoBoe megszerezte pályafutása első második helyezését, a dobogó pedig a cseh Mikhal Navratillal vált teljessé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva