Hírek

2012.06.06. 07:58

Áder visszaküldte, Navracsics örül

Navracsics Tibor örül hogy Áder János ismét visszaküldött a két törvényt a parlamentnek. Az igazságügy-miniszter szerint ez a lépés is erősíti a jogbiztonságot hazánkban.

MTI

Navracsis Tibor örül, ha a jogbiztonságot erősítő lépések történnek Magyarországon; a miniszterelnök-helyettes, a közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője így reagált szerdán a Kossuth Rádió reggeli hírműsorában arra, hogy az államfő ismét visszaküldött megfontolásra két, a múlt héten megszavazott törvényt a parlamentnek.

Áder János köztársasági elnök - ahogyan múlt héten a médiatörvény módosítása esetében - ezúttal is eljárási és formai kifogásokat fogalmazott meg. Álláspontja szerint a kisajátításról szóló törvény módosítását az Országgyűlés a házszabályba és a jogalkotási törvénybe ütköző módon fogadta el, a sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló jogszabály pedig olyan súlyos koherenciazavarban szenved, amelyet csak újbóli megtárgyalásával lehet orvosolni.

Navracsics Tibor az ezzel kapcsolatos felvetésre a szerda reggeli rádióinterjúban azt mondta: politikusként nem kommentálhatja a köztársasági elnök megnyilvánulásait, ugyanakkor mint igazságügyi miniszter örül annak, "ha jogszabályok betartatásáról van szó, és hogy ha olyan lépések történnek, amelyek erősítik a jogbiztonságot Magyarországon".
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva