Hírek

2012.06.24. 11:09

Aranyérmes a Kovács, Douchev-Janics kajakpáros

Magyar siker született a zábrábi kajak-kenu Európa bajnokságon.

BAMA

Aranyérmes lett vasárnap Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa a kajak kettesek 500 méteres döntőjében a zágrábi Európa-bajnokságon.

A magyar versenyzők egy-egy hivatalos és nem hivatalos aranyérmet, valamint egy ezüstöt gyűjtöttek a vasárnap délelőtti döntők során a zágrábi kajak-kenu Európa-bajnokságon.

 A két győzelem a londoni olimpiára címvédőként készülő Kovács Katalin és a 30. születésnapját ünneplő Douchev-Janics Natasa alkotta kajakos duó, valamint a Takács Kincső, Lakatos Zsanett kenupáros nevéhez fűződött 500 m-en. Utóbbi szám ugyanakkor hivatalosan nem számít bele az összesítésbe, mivel mindössze három egység indult a döntőben. A szintén ötkarikás induló Kozák Danuta második lett K-1-ben ugyanezen a távon.

Az olimpiai kvalifikációért is hajtó Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Pauman Dániel összeállítású 1000 m-es kajakos kvartett csak ötödikként ért célba, s ez azt jelenti, hogy ebben a számban még nem zárult le a londoni válogatás, ehhez ugyanis a dobogón kellett volna végeznie a hajónak.

A további 500 m-es döntőkben a Pintér Márk, Kugler Attila kajak kettes ötödik, Szalai Tamás (K-1), Mike Róbert (C-1) és a Vasbányai Henrik, Németh Szabolcs kenupáros pedig egyaránt nyolcadik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva