Hírek

2012.06.08. 19:59

Döntetlen az Eb nyitómeccsén: Lengyelország - Görögország 1-1

Két kiállítás, két gól, drámai feszültség a labdarúgó Európa-bajnokság nyitó mérkőzésén, ahol nem bírt egymással a rendezők részéről a lengyel válogatott a görögökkel.

MTI

Az ukránokkal társházigazda lengyel válogatott pénteken 1-1-es döntetlent játszott a görög csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság varsói nyitómérkőzésén. A lengyelek nagy fölényben futballoztak az első félidőben, és Lewandowski révén megérdemelten szereztek vezetést, ráadásul a görögök rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a játékrész végén, ugyanis a játékvezető kiállította Papasztatopuloszt.



A fordulást követően váratlanul egyenlítettek a görögök, és a vezetést is megszerezhették volna, de Karagunisz büntetőjét kivédte a Szczesny kiállítása miatt csereként beállt Tyton. 

LENGYEKORSZÁG - GÖRÖGORSZÁG 1-1 (1-0)
Varsó, 58 ezer néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Lengyelország:
Szczesny - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Blaszczykowski, Polanski, Murawski, Rybus (Tyton, 70.) - Obraniak - Lewandowski.
    
Görögország: Halkiasz - Toroszidisz, A. Papadopulosz (K. Papadopulosz, 36.), Papasztatopulosz, Holebas - Manajtisz, Kacuranisz, Karagunisz, Ninisz (Szalpingidisz, a szünetben) - Gekasz (Fortunisz, 68.), Szamarasz.

Gól: Lewandowski (17.), illetve Szalpingidisz (51.)

Kiállítva: Szczesny (69.), illetve Papasztatopulosz (44.)
Sárga lap: Papasztatopulosz (35., 44.), Holebas (45+2.), Karagunisz (54.)



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva