Hírek

2012.06.09. 22:45

Egyetlen gól, német győzelem: Németország - Portugália 1-0

Hiába egyenlíthettek volna többször is a német találat után a portugálok, hol Neuer, hol a kapu fejléce állta az útjukat. Németország, ha nehezen is, de legyőzte Portugáliát az Eb első körében.

MTI

A legutóbb ezüstérmes német válogatott 1-0-ra legyőzte a portugál együttest a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szombati második mérkőzésén, Lvivben.



Sokáig óvatos játék folyt a pályán, a csapatok helyzetekig sem igazán jutottak el, az első félidő végén mégis csak a kapufa mentette meg a németeket a góltól. A fordulást követően aktívabban futballozott a két együttes, több lehetőség adódott. Mario Gomez a 72. percben szép fejessel szerzett vezetést, s hiába alakítottak ki a portugálok ezután több ziccert is, egyenlíteniük nem sikerült.

Joachim Löw együttese kedvező pozícióban van, mivel a másik meccsen a hollandok kikaptak a dánoktól.


NÉMETORSZÁG - PORTUGÁLIA
Lviv, 30 ezer néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)
   
Németország: Manuel Neuer - Jerome Boateng, Mats Hummels, Holger Badstuber, Philipp Lahm - Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger - Thomas Müller (Lars Bender 94.), Mesut Özil (Toni Kroos 87.), Lukas Podolski - Mario Gomez (Miroslav Klose 80.)
   
Portugália: Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao -  Miguel Veloso - Raul Meireles (Silvestre Valera 80.), Joao Moutinho - Nani, Hélder Postiga (Nelson Oliveira 70.), Cristiano Ronaldo.
 
Gól: Gomez (72.)
Sárga lap: Badstuber (43.), Boateng (69.), illetve Postiga (13.), Coentrao (60.)



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva