Hírek

2012.06.19. 17:18

Harmadfokú lett a hőségriadó

Harmadfokúra emelte a hőségriasztást az országos tisztifőorvos kedden.

BAMA

Az országos tisztifőorvos a 2012. június 18. hétfő 12.00 órától kiadott II. fokú hőségriasztást III. fokúra emeli és június 22. pénteken éjfélig meghosszabbítja az ország egész területére.

Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.
 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mediterrán térségből továbbra is meleg és száraz levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Szerdán és csütörtökön az ország túlnyomó részén 27 fok feletti középérték valószínű.

A jelenlegi számítások szerint pénteken a hűvösebb levegő első hulláma a nyugati, északnyugati országrészt már eléri, így ott mérséklődik a nappali felmelegedés, de a középső és a keleti területeken csak a hétvégén gyengül a kánikula.
 
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot.

11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva