Hírek

2012.06.10. 22:40

Horvát iskolajáték az írek ellen: Írország – Horvátország 1-3

Az első percekben vezetést szerző horvátok végig uralták a mérkőzést, az írek egyenlítésétől sem zuhantak össze. A második félidőben hiába volt sok ír helyzet, déli szomszédunk legjobbjai ráültek a játékrész elején beállított az eredményre.

MTI

A horvát válogatott 3-1-es győzelmet aratott az ír csapat felett a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.



Slaven Bilic tanítványai már a 3. percben - gyakorlatilag első komoly helyzetükből - megszerezték a vezetést Mandzukic találatával, és bár az írek alig több mint negyedóra elteltével egyenlítettek, két perccel a szünet előtt Jelavic ismét a horvátokat juttatta előnyhöz. A fordulás után Mandzukic duplázott, s ezzel el is döntötte az összecsapást.

A csoport másik találkozóján a címvédő spanyolok 1-1-es döntetlent játszottak az olaszokkal, így az első kör után a horvátok állnak az élen.



Írország - Horvátország 1-3 (1-2)
Poznan, 43 ezer néző, v.: Bjorn Kuipers (holland)
        

Írország:
Given - O''Shea, St. Ledger, Dunne, Ward - Whelan, Andrews - McGeady (Cox, 54.), Duff - Doyle (Walters, 53.), Keane (Long, 75.)

Horvátország: Pletikosa - Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic - Vukojevic - Rakitic (Dujmovic, 92.), Modric, Perisic (Eduardo, 89.) - Mandzukic, Jelavic (Kranjcar, 72.)

Gól: Mandzukic (3., 48.), Jelavic (43.), illetve St. Ledger (19.)
Sárga lap: Modric (53.), Kranjcar (54.), illetve Andrews (45.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva