Hírek

2012.06.08. 16:08

Máris módosítják a köznevelési törvényt

Egy-két ponton várhatóan módosítani kell az új köznevelési törvényt - mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteken a Kossuth Rádió egyik műsorában.

MTI

Hiller István korábbi szocialista oktatási miniszter a lépést úgy értékelte: nem jó a törvény, ezt a kormány is belátta, ezért módosítják a jogszabályt, mielőtt életbe lépne.

Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy "szándékosan kerettörvényt alkottak", amelyet most töltenek meg tartalommal, most dolgoznak a végrehajtási rendeleteken. Látszik, hogy a jogszabályt egy-két ponton módosítani kell, mert a később lezajlott egyeztetéseken kiderült, a jogszerűséget, törvényszerűséget így lehet tartani - tette hozzá. "Ezt nem tartom hibának, ez eléggé természetes, egy ilyen nagy rendszer átalakításához ideális esetben kellett volna tíz év, de nem volt tíz évünk, mert a közoktatás eredményei sok területen adtak aggodalomra okot" - közölte az államtitkár.
   
Hiller István úgy fogalmazott: "következetlenséget látok, a következmények felmérésével komoly gondok vannak". Azt ugyanakkor dicsérendőnek nevezte, hogy a kormányzat belátta, "amit elfogadtak nagy dérrel-dúrral decemberben, az így nem jó, nem tud működni".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva