Hírek

2012.06.09. 19:55

Meglepték a dánok a hollandokat: Hollandia-Dánia 0-1

Megszületett az Eb első meglepetése, hiszen a jóval esélytelenebb dán válogatott legyőzte Hollandiát a B-csoport első mérkőzésén.

MTI

A holland labdarúgó-válogatott 1-0-ra alulmaradt a dán nemzeti csapattal szemben a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szombati első mérkőzésén.



A hollandok kezdtek jobban, több ziccerük is akadt, ehhez képest a dánok már első helyzetükből eredményesek voltak, Michael Krohn-Dehli révén a 24. percben. Bár a németalföldiek gyakorlatilag végigtámadták a meccset, valamennyi helyzetüket kihagyták, így a legutóbbi világbajnokság ezüstérmese meglepő vereséggel mutatkozott be az Eb-n. Dánia legutóbb - rendes játékidőben - 1967-ben tudta legyőzni Hollandiát.


HOLLANDIA - DÁNIA 0-1 (0-1)
Harkiv, 35 ezer néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
  
Dánia: Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Simon Kjaer, Daniel Agger, Simon Poulsen - William Kvist, Niki Zimling - Dennis Rommedahl (Tobias Mikkelsen, 84.), Christian Eriksen (Lasse Schone, 74.), Michael Krohn-Dehli - Nicklas Bendtner.
   
Hollandia: Maarten Stekelenburg - Gregory Van der Wiel (Dirk Kuyt, 85.), John Heitinga, Ron Vlaar, Jetro Willems - Nigel De Jong (Rafael van der Vaart, 71.), Mark Van Bommel - Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay (Klaas-Jan Huntelaar, 71.) - Robin Van Persie.
        
Gól: Krohn-Dehli (24.)
Sárga lap: Poulsen (78.), Kvist (81.), illetve Van Bommel (67.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva