Hírek

2012.06.10. 17:22

Nagy norvégverés Veszprémben

Hatgólos győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott Norvégiával szemben világbajnoki selejtezőn Veszprémben.

Telt ház előtt lépett pályára a kétmérkőzéses selejtező első összecsapásán a magyar és a norvég válogatott. A mérkőzésnek óriási tétje volt, hiszen egy hét múlva, Oslóban dől el, melyik ország legjobbjai lehetnek ott a spanyolországi világbajnokságon. A nemzeti csapatunkba három év után az elmúlt héten visszatért Nagy László. A Barcelona világklasszisa – akit 2013-tól biztosan Veszprémben folytatja klubpályafutását – hat gólt szerzett a találkozón, amely a vártnál nagyobb arányú magyar győzelmet hozott. A mérkőzésen az egész válogatott egységes arcát mutatta.



Erős, kőkemény védekezésünkkel sikerült kevés gólon tartanunk a norvégokat. Kiemelendő Fazekas Nándor, majd Mikler Roland klasszis teljesítménye a kapunkban. A magyar válogatott nagy lépést tett a továbbjutás felé, hiszen a jövő szombati visszavágóra hatgólos előnnyel utazhat Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese.


Magyarország-Norvégia 27-21 (12-10)
Veszprém Aréna, 5000 néző, v: Geipel, Helbig (németek)

Gól: Nagy 6, Császár 6/2, Harsányi 4/2, Gulyás 3, Zubai 2, Lékai 2, Mocsai 1, Perez 1, Vadkerti 1, Schuch 1, illetve Tvedten 6/3, Kjelling 5, Myrhol 3, Samdahl 2, Björnsen 2, Mamelund 2, Rambo 1.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva