Hírek

2012.06.23. 09:12

Ősszel indul az RTL Klub szórakoztató csatornája

A kábelpiacon erősít a két országos kereskedelmi televíziós csatorna, így készülnek arra, hogy a digitális átállással „elszabadulhat” a tévés piac, de legalábbis véget vethet az RTL Klub és a TV2 dominanciájának - írja a nol.hu.

BAMA

A Népszabadság Online értesülései szerint — jóllehet az RTL Klubnak és a TV2-nek három hét múlva, július 9-én éjfélkor lejár a koncessziós szerződése — még most is folynak a tárgyalások a médiahatósággal arról, milyen feltételek mellett folytassák az analóg földfelszíni műsorszolgáltatást egészen a digitális átállás befejezéséig, 2014 végéig.

A két nagy kereskedelmi tévé ennek ellenére évek óta sürgeti a digitális átállás lezárását, a földfelszíni sugárzás befejezését, már csak annak jelentős költségei miatt is. A két cég esetében éves szinten több milliárd forintos többletkiadásról van szó, amit a médiahatóságnak és az Antenna Hungáriának kell fizetniük.

A nol.hu információi szerint piacvezető RTL Klub az ősszel újabb támadásba lendül, már nem csak a TV2, hanem a Viasat3 ellen is. kábelportfóliót vásárolt, és egy tematikus adókból álló csatornacsaládot épít összesen hét családtaggal.

Ennek része lesz az ősszel induló RTL2 új általános szórakoztató csatorna saját gyártású műsorokkal és kifejezetten erre a csatornára vásárolt „prémiumtartalmakkal”. Konkrét műsorstruktúrát még nem jelentettek be, azt azonban már tudni lehet, hogy a Heti Hetes és a Legyen ön is milliomos ősztől már az RTL2 csatornán lesz látható. Valószínűleg ez nem egy teljesen új csatorna lesz, hanem a csatornacsalád egyik tagját nevezik át RTL2-re.

A Népszabadság úgy tudja, a TV2 csoport is erősíteni kívánja pozícióját a kábelcsatornák piacán, és jelentős fejlesztéseket tervez az őszre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva