Hírek

2012.06.05. 11:17

Rendőrök törték el a bordáját a sakkozónak?

Nyomozás indult a bordatöréssel kórházban ápolt, egyesült arab emírségekbeli sakkozó ügyében; a férfit állítása szerint rendőrök bántalmazták múlt szombaton Szegeden.

MTI

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az üggyel kapcsolatban elmondta: a Szegedi Nyomozó Ügyészség az ügyben bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen elkövető ellen.

A sérült férfi, Szaúd Mohamed Al-Marzúki a feljelentése szerint egy szintén az emirátusokból érkezett fiatal sakkozóval sétált vacsora után Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert utcában, amikor egy gépkocsi meg akarta őket állítani. Elmenekültek, ám az autóval üldözőbe vették őket, és miután utolérték, a járművel utazó határrendészek a sakkozó állítása szerint bántalmazták.

A sakkozót, aki Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra, a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján ápolják. A férfi nem kíván nyilatkozni a sajtónak, s a kórház az állapotáról nem ad felvilágosítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva